Evenimente

Salonul Naţional de Arta “Erotica” 2012
mai 25th, 2012Evenimente

96 de artişti din ţară vor expune nu mai puţin de 140 de lucrări cuprinzând modalităţi de expresie dintre cele mai diverse, în perioada 8 – 30 mai, în cadrul Salonului Naţional de Artă „Erotica” 2012, ediţia a VII-a.

Anul acesta au fost invitaţi la eveniment de la studenţii în primul an la Academia de Arte până la decani de vârstă, artişti cu un C.V. impresionant, vechi membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România. „Anul acesta, decanul de vârstă este domnul Vladimir Şetran, artist de renume naţional, profesor la Academia de Artă Bucureşti. Modalităţi precum accesarea umorului subtil, a autoironiei, deturnarea de sensuri, glisări de semnificaţii, o figuraţie narativă, poetică, ludică fac din această expoziţie un spectacol vizual de excepţie”, a precizat artistul plastic Dragoş Pătraşcu, curatorul şi organizatorul evenimentului. Lucrările vor fi expuse la Galeriile „Cupola“, „Nicolae Tonitza“ şi „Phoenix“.

Printre artiştii care vor expune la acest salon se numără Mircia Dumitrescu, Dan Erceanu, Ion Barbu, Ion Atanasiu Delamare şi Nicolae Alexi. „Lucrările cuprind foarte multe modalităţi de expresie, atât aşa-zis tradiţionale, cum ar fi pictură, desen, gravură, sculptură, cât şi fotografie, print-uri şi ready-made. Sentimentul de iubire, senzualitatea, dragostea fizică, sexualitatea în toată complexitatea ei, iată câteva câmpuri de investigaţie abordate atât de tinerii artişti, cât şi de cei cu o experienţă mai mare în lumea artei”, a mai menţionat Dragoş Pătraşcu.

Vernisajul salonului va avea loc pe 8 mai, ora 18.00, la Galeriile „Cupola“ din Piaţa Unirii. Iubitorii de artă pot viziona lucrările gratuit, în intervalul orar 10.00 – 18.00. (flacaraiasului.info)